maandag 30 april 2012

Warme voeten

Het gaat goed. Als alles zo mooi op schema blijft, zullen we nog kunnen schilderen vooraleer we verhuizen (beschouw dat laatste maar als een grapje).
Vorige week zijn ze een eerste deel van de ramen komen plaatsen. Nu werden alle ramen in het hoofdhuis vervangen. In een tweede fase komen ze de ramen in de bijbouw + de nieuwe voordeur plaatsen. Na heel veel wikken en wegen, van hout over aluminium over hout, is de keuze gevallen op... aluminium. Zwart en gemoffeld (wat zoveel wil zeggen als mat). Het resultaat mag er best wel wezen. Ik slaag er niet in om er mooie foto's van te maken. De ramen moeten nog uitgeplakt worden, waardoor het weer een gans ander zicht zal zijn. Aangezien ons huis halfopen is, valt het nu al op hoe licht het zal zijn. En nu zijn de venstergaten achteraan nog dichtgemaakt met osb-platen.

raam straatkant


raam zijkant (oprit)

Zaterdag legden Frank en Mario, de loodgieter, de vloerverwarming. Ik stelde mij dit altijd voor als een vloer vol rode en blauwe spiralen, maar die spiralen zijn gewoon wit. In totaal liggen er 9 circuits, wat goed is voor een totale lengte van 600 meter buizen. Ik vind het een zalige gedachte dat we nooit meer koude voeten zullen hebben. Zelfs in de inkom en de wc.
De volgende fase is het gieten van de polybeton. Die mannen hebben door het regenweer de nodige vertraging opgelopen, dus het is best wel spannend of ze onze timing zullen halen. Eigenlijk zou de vloer er moeten liggen tegen ten laatste half mei. Dan pas zullen we terug vollen bak kunnen verder werken.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten