donderdag 26 april 2012

Hoera! We hebben een dak!

De regen lijkt niet meer te stoppen. Wanneer was de laatste zonnige dag? We kunnen het ons haast niet meer herinneren. We verlangen zo naar wat zon op onze huid, buiten kunnen picknicken, ... Maar wij verlangen bovenal naar droge dagen, zodat ze verder kunnen werken aan ons huis. De dakwerker heeft een aantal droge dagen nodig, de mensen van de polybeton ook. Maar als de een niet geweest is, kan de ander niet verder. En zo kijken we met bange ogen naar de 14-daagse weersvoorspelling.

Aangezien ik een fantastische man heb, die de timing en de planning perfect beheerst en in zijn hoofd heeft, en het bovenal zeer goed coördineert, is het hem gelukt om de dakwerker te overtuigen om er toch aan te beginnen. Een halve droge dag voor de balkenstructuur en osb-platen, nog een halve droge dag voor de roofing. Niet dat het nu al klaar is, maar het is wel dicht, zodat het niet meer binnenregent. Bovenop de roofing komt nog isolatie en de eindafwerking zijn Resitrix-platen. Voor de leken onder ons, het is een soort rubberafwerking.

de balkenstructuur voor het dak

ons terrasmuurtje met 3 lichtpuntjes

de roofingEn dan kwam de volgende logische fase, namelijk de buizenfase. Frank en Tom legden alles klaar voor de electriciteit, Mario, de loodgieter, legde alle chauffage- en waterbuizen. We staken alles in de grond. Deze fase is maar heel kort zichtbaar en levert een wirwar van kabels op, die ik graag even met jullie deel.

De badkamer: zoek de plaats van toilet en lavabo :-)
Van korte duur, inderdaad. Gisteren kwam Isotrie, de mannen van de isolatie, PU spuiten over de ganse gelijkvloerse verdieping. En opnieuw viel mijn mond open van de verandering die zoiets teweeg brengt. Het is een gigantische oppervlakte en het wordt onze keuken en leefruimte...

Vanuit straatkant naar tuinkant gezien. Het gat van het raam is dichtgemaakt.

En omgekeerd: van tuinkant naar straatkant gezien. Rechts komt een kastenwand, waar de keuken in geïntegreerd wordt.Ook hier werd het gat van het raam dichtgemaakt.

5 opmerkingen:

 1. Charlotte Arnou26 april 2012 om 05:59

  Wat leuk om zo te kunnen volgen. Ik ben nieuwsgierig naar de afwerking en het interieur!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. super hé die van isotrie zijn bij ons ook geweest !
  Ziet er allemaal ferm uit mannen !! las die zon maar shjaajnen !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer een grote stap voorwaarts, ik duim mee voor zonnige dagen!!
  groetjes,
  marina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo tof om het zo vooruit te zien gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. bijna bewoonbaar zou ik zeggen ;-)
  en de voorspellingen voor volgende week zien er goed uit !

  BeantwoordenVerwijderen