zondag 10 juni 2012

Believers en non-believers

Over exact 3 weken min 1 dag verhuizen we van St-Amandsberg naar Wondelgem. Over exact 3 weken hebben we ons ontbijt net achter onze kiezen op ons zonovergoten terras.
De mensen rondom ons kunnen we momenteel indelen in believers en non-believers. De believers drukken ons op het hart dat het wel zal afgeraken. We hebben trouwens op zo'n korte tijd (6 maanden om precies te zijn) al zoveel gepresteerd, de eindspurt halen we ook wel. De non-believers kunnen het zich niet voorstellen dat de huidige werf zal omgetoverd zijn tot een woonplek. Deze mensen zien ons eerder in een tent terechtkomen, koken op campinggas en douchen onder de solardouche.
Aan u om te oordelen :-))

De vloer op het eerste verdiep is gelegd. We kozen voor een eiken onderparket. Om het wat chiquer te doen klinken, kan het ook mozaiekparket genoemd worden. Dit legden we zowel in de beide slaapkamers, het waskot, de badkamer als de overloop. Omdat het allemaal kleine stukjes hout zijn, heeft het dagen tijd gekost om het op te schuren. Deze vloer wordt afgewerkt met olie, waardoor hij er in afgewerkte toestand gladder en donkerder zal uitzien dan je hier ziet.

Badkamer

Slaapkamer

Zicht vanaf de trap naar de badkamer

De WC op de vreemde plek heeft een wandje gekregen, waardoor het er nu gewoon uitziet als een WC onder de trap.


De grote glaspartijen in de nieuwe aanbouw zijn geplaatst. Het zicht verandert er spectaculair door. En de combinatie van zwarte aluminium op de bruinzwarte gevelsteen is geslaagd.

De voordeur

Schuifraam en (rechts) de achterdeur

Vast glas + achterdeur

Schuifraam
We laten een kasten- annex keukenwand op maat maken door PAD Meubelatelier. Op deze plek werd nu een voorzetwandje geplaatst. Het stuk in groene mdf wordt de nis waar er gekookt en afgewassen zal worden. Nu pas krijg ik een beeld hoe giga dit zal zijn. De kastewand zal in totaal 10 meter zijn.


6 opmerkingen:

 1. I'm a believer! En 't wordt er alleen maar mooier op, echt waaw!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hup, hup, hup, er blijven in geloven !!
  3 weken is nog lang hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Inge. Mijn complimenten over de eiken onderparket die je hebt geplaatst, ik ben helemaal overtuigd om hetzelfde te doen!! Ik heb intussen een aantal offertes aangevraagd en was eens curieus naar jullie leverancier en mogelijk kostprijs per m2, indien je die wilt geven. Ik heb gehoord dat de onderparket bestaat uit latjes van 2,3cm x 16cm die in in verband lijmt, naar eigen wens. Vervolgens afschuren en oliën zoals jullie hebben gedaan. Is dat werkje goed meegevallen? Ik ben namelijk ook van plan dit zelf te doen, boven op een houten ondervloer en beneden op de chappe. Alvast bedankt en nog veel succes!
  Willem

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hallo. Dank je wel voor de complimenten. Wij hebben de vloer gekocht bij Hanssens Hout in Gent. We hebben die zelf geplaatst, geschuurd en geolied. Ik heb nog eens navraag gedaan bij de man des huizes voor de kostprijs per m², maar hij weet het zelf niet meer. Best eens navragen. Je hebt er verschillende soorten in, de onze is gerookte eik.
   Veel succes. Inge

   Verwijderen
 4. Waarnaar je een bericht heel mooi bericht . De adviezen die op deze blog is werkelijk belangrijk voor us.Keep delen in de toekomst .

  Houten Vloeren | Houten Vloer

  BeantwoordenVerwijderen