zondag 29 januari 2012

En we sloopten verder

Een maandje na de eerste afbraakwerken, staan we opnieuw voor een drastische keuze. De ruwbouwaannemer was van start gegaan. Hij zou de gaten maken voor de schuiframen. De ramen laten opmeten en bestellen, leek ons een cruciale fase in de verbouwing. Het duurt makkelijk 2 maanden vooraleer de ramen er effectief inzitten. De binnenafwerking kan pas echt van start gaan als het huis 'wind- en waterdicht' is, met ramen dus.
Enfin, met het maken van de gaten, bleek dat de achterbouw nogal in slechte staat was. De voegen kwamen los, de steen bleek niet van de beste kwaliteit te zijn, kortom: het had zijn beste tijd gehad. Het zou makkelijker zijn om het tegen de vlakte te gooien en de achterbouw opnieuw te zetten.
En zo geschiedde...


En we blijven het nog allemaal optimistisch bekijken. We zien meteen weer tal van mogelijkheden. Maar daarvoor hebben we eerst het advies van onze architect nodig ;-) De werken moeten toch binnen de grenzen van de wet blijven, he.

En voor we weggingen, deden we de deur dicht...
1 opmerking:

  1. Amaai, Inge en Frank

    Nogal een verandering bij jullie. Je hebt nu natuurlijk de mogelijkheid om alles opnieuw te doen en ook voldoende te isoleren. Een geluk bij een ongeluk dus. En zolang jullie het nog zien zitten?
    Elk nadeel heb zun voordeel.

    BeantwoordenVerwijderen