vrijdag 6 januari 2012

een nieuwe start

Op 12 oktober 2011 kochten we een halfopen bebouwing, gelegen in Wondelgem. Wondelgem of all places, zal je waarschijnlijk denken? Maar Wondelgem heeft tal van voordelen. Laat ik er maar enkele opsommen: het is van alle kanten met de fiets bereikbaar. Onze straat ligt aan het fietspad die loopt van de Muide tot in Mariakerke en het ligt vlakbij het fietspad en -brug die Wondelgem verbindt met het centrum. Er is veel openbaar vervoer (tram 1, een station, bussen), het is er rustig (je hoort er de vogeltjes fluiten), het heeft een klein beetje een dorpsmentaliteit, ... Nadelen? Het is vrij ver afgelegen van de autostrade, maar die hebben wij dan weer niet nodig. En de gemiddelde leeftijd van de plaatselijke bevolking ligt toch vrij hoog, maar dat zal zich mettertijd vanzelf oplossen.

Waarom zouden we verhuizen? We wonen toch in de mooiste straat van Gent? Ja, da's waar, maar toch...
We misten een tuin. En met 2 levendige, enthousiaste en ravottende zonen kan ik je garanderen dat een tuin een gemis is. Maar ook voor onszelf. Ik kijk er naar uit om buiten te kunnen eten, om wat te werken in de tuin, de moestuin omspitten, BBQ's organiseren voor vrienden.
Ons nieuwe huis heeft een tuin, een grote tuin (450 m²), zuidwest georiënteerd. Beter kan het niet.
Ons nieuwe huis moet ook nog volledig gerenoveerd worden. Muren uitkappen, plafondje uitbreken, vloeren uitgraven, nieuwe chauffage en vloerverwarming, nieuwe electriciteit, een badkamer en keuken installeren, vloeren leggen, dak vernieuwen en isoleren, ...

Via deze blog wil ik jullie op de hoogte houden van hoe de werken vorderen, welke keuzes we maken, hoe we het aanpakken. Veel leesplezier!

1 opmerking:

  1. Super! Ik was al benieuwd naar de werken en nu kunnen we ze vanop de eerste rij volgen :) Ps: die autostrade heb je toch en toe wel eens nodig om naar ons te komen é ;)

    BeantwoordenVerwijderen