donderdag 12 januari 2012

De afbraak is begonnen

Eindelijk was het zover. We konden beginnen met de afbraak van schouw, kot en muren. Deze fase maakt meteen van je huis een werf. Een teken dat het echt begonnen is. We dachten van er een kleine week werk mee te hebben, maar het werden 2 dikke weken.Een aantal foute stellingen:
'We halen het vals plafondje eruit'
Al gauw merkten we dat het valse plafond niet zo vals was. Het was een gewapend betonnen gevaarte, met om de 20 cm een poutrel. Het was ten zeerste aangeraden om een gording bij te steken, zodat het dak niet zou gaan doorbuigen. Pas dan kon het plafond eruit. Beetje bij beetje zagen we een einde aan dit werk komen.
'We leggen een vloer op de bestaande vloer'
Door het geklop en het afbreken van tussenmuren, ontstonden al snel verzakkingen in de vloer. We stonden voor de keuze: zo verder doen of meteen de korte pijn en de ganse gelijkvloerse verdieping uitgraven. Het uitgraven geeft meteen weer een hoop voordelen. We kunnen veel vrijer kiezen welke afwerking we willen, de riolering, kleinere buizen, electriciteit en gas kunnen makkelijker gelegd worden, we kunnen kiezen voor vloerverwarming, ...
Wat heen en weer bellen met architect en ruwbouwaannemer en we stonden te scheppen en te graven, tot 30 cm onder vloerniveau.


Gelukkig hadden we voor al het werk veel hulp, groot en klein. Alvast een dikke merci aan iedereen die geholpen heeft. Of het nu was om containers te vullen, of om op de jongens te passen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten